2010. Január 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
1.b - Kőszeg Város Polgármesteri Hivatalának belső szervezeti tagozódásáról, munkarendjéről, ügyfélfogadási rendjéről valamint tevékenységi köréről és gazdálkodási feladatairól szóló, új önkormányzati szabályzat megalkotása.
2.a - A mezei őrszolgálatról szóló 37/2007. (XII. 22.) önkormányzati rendelet valamint a helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2.b - Beszámoló a mezőőri szolgálat 2009. évi tevékenységéről.
3. - Kőszeg Város 2010. évi közfoglalkoztatási tervének jóváhagyása.
4. - Háziorvosi feladatok egészségügyi vállalkozás formájában történő ellátásáról szóló szerződés módosítása.
5. - Egészségház létesítése.
6. - Pályázati lehetőség megtárgyalása a belterületi utak fejlesztésére és infrastrukturális beruházások támogatására.
7. - Tájékoztató a 2009. évi útfelújításokról.
8. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás alapító okiratának, társulási megállapodásának módosítása valamint pályázathoz szükséges nyilatkozat megtétele.
9. - A VASIVÍZ Zrt. alapító okiratának módosítása.
10. - Az ABIC Kft. ingatlanfejlesztése a Csónakázó tónál.
11. - Tájékoztató a pénzügyi-gazdasági tanácsadó eddigi munkájáról és a megbízás folytatásának jóváhagyása.
12. - A képviselő-testület 2010. évi munkaprogramjának a jóváhagyása.
13. - Tájékoztató a Kőszegi Sportegyesület jelenlegi helyzetéről.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra valamint beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Kistérségi intézményfelújítási pályázat
16. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra valamint beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 237/2009. (XI. 26.) határozatában a képviselő-testület "A Kőszegi Jurisics vár turisztikai fejlesztése I. ütem" című, NYDOP-2.2.1/B-2f-2009-0003 jelű pályázat megvalósításához szükséges 150.919.241,- Ft + 7.087.791,- Ft, összesen 158.007.032,- Ft összegű saját forrást biztosított a kötvénykibocsátás terhére és felhatalmazta a felhatalmazta a polgármestert a Támogatási Szerződés aláírására.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina projektmenedzser, hogy a Fejlesztési Ügynökségnek benyújtották a határozatot, a Támogatási Szerződés megkötéséhez szükséges dokumentumok beszerzése folyamatban van, a szerződéskötés határideje 2010. április 10.

A 238/2009. (XI. 26.) képviselő-testületi határozatban a képviselő-testület az Európa Házat működtető és felújító ISES Alapítványnak a 18 db parkolóhely létesítésére előírt megváltási díj tartozására vonatkozóan rendelkezett úgy, hogy 2010. december 31-ig biztosított fizetési haladékot az alapítványnak a tőke és késedelmi kamatai megfizetésére vonatkozóan. Előírta még a képviselő-testület, hogy ha az alapítvány a 253/1997.(XII.20.) Korm. rendelet 42.§. (11.) bekezdése alapján közterületen kialakítja a szükséges számú várakozóhelyet az építési előírások betartásával, a megváltási díj megfizetésének kötelezettsége alól a várakozóhelyek számának arányában mentesül.
A határozatra jelentem dr. Bakács Nóra jogtanácsossal együtt, hogy a képviselő-testület döntését megküldtük az ISES Alapítványnak.

A képviselő-testület 2009. november 26-i ülésén fogadta el "A kistérségi fenntartásba adott intézmények működésének vizsgálata" c. napirendi pont kapcsán a 239/2009. (XI. 26.) határozatát. Ebben a képviselő-testület kifejezte azon szándékát, mely szerint "a Bersek József Többcélú Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Horvátzsidányi Tagiskoláját 2010. 07. 01-től megszünteti azzal, hogy a tagintézményben biztosított szolgáltatásról, ettől az időponttól a székhely intézményben gondoskodik. E szándékáról lemond a képviselő-testület akkor, ha a tagiskola működésében érintett önkormányzatok teljes mértékben vállalják 2010. január 1-től a tagiskola finanszírozását és a társulási megállapodás 6.2.2 pontját ennek megfelelően módosítják.
A képviselő-testület felkérte "Horvátzsidány, Kiszsidány, Peresznye és Ólmod Községek Önkormányzatát, hogy az 1. pontban foglaltakat tárgyalják meg és legkésőbb 2009. december 15-éig döntésükről tájékoztassák Kőszeg Város Polgármesterét."
A határozatra jelenti Huber László polgármester úr, hogy a megkeresett önkormányzatok az alábbi döntéseket hozták:
A peresznyei önkormányzat képviselő-testülete a 33/2009. (XII. 10.) határozata szerint: "a társulás által fenntartott oktatási és nevelési intézmények (Horvátzsidányi Tagiskola és Peresznyei Tagóvoda) finanszírozását teljes mértékben az ellátotti létszám arányában viselik 2010. január 1-től".
A Horvátzsidányi, Kisszsidányi és Ólmódi községek képviselő-testületei 12/2009. (XII. 14.) együttes ülésen hozott határozatukban a következőkről döntöttek:
"…A társulási megállapodás VI. fejezet 6.2.2. pont módosítását 2010. szeptember 1-től az alábbiak szerint támogatja:
A társulás által fenntartott oktatási és nevelési intézmények normatív támogatáson felüli működtetési, valamint ingatlanon kívüli fejlesztési kiadásait Horvátzsidány, Kisszsidány, Ólmód, Peresznye és Kőszeg önkormányzatai ellátotti létszám arányában viselik. Amennyiben a Horvátzsidányi Óvoda, valamint a Horvátzsidányi Tagiskola költségeit nem fedezi a mikrotérség önkormányzatai által befizetett önkormányzati hozzájárulás és az egyéb bevételek (pld. nemzetiségi iskolák támogatása), úgy a különbözet finanszírozását Horvátzsidány, Kiszsidány és Ólmód községek ellátotti létszám arányában viselik. Az önkormányzatok között a mindenkori költségvetési normatíva igényléséhez felhasznált létszám szerinti megbontásban történik a költségvetési igény biztosítása."
Fentiek értelmében a hivatal megkezdte a kőszegi képviselő-testület határozatának a végrehajtását.

A 243/2009. (XI. 26.) képviselő-testületi határozatban a képviselő-testület a Chernel Kálmán Városi Könyvtár részére 276 E Ft pótelőirányzatot biztosított a pályázati tartalék terhére. A határozatra jelenti Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető, hogy az előirányzat módosítás megtörtént.

A 244/2009. (XI. 26.) képviselő-testületi határozatban a képviselő-testület a Bajcsy Zs. u. és Kálvária u. felújításához szükséges 100.000.- Ft + áfa, bruttó 125.000.- Ft összeget a közvilágítás fejlesztés keretösszeg terhére biztosította és felhatalmazta a polgármestert a vállalkozói szerződés aláírására. A határozatra Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelenti, hogy az út felújítása megtörtént, a beszámolót a képviselő-testület jelen ülésen tárgyalja.

A 257/2009. (XII. 17.) határozatában a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, Szent Imre herceg utca Temető utca és Hunyadi utca közötti szakasza forgalmi irányának megfordítását és az új forgalmi rend kialakítása érdekében az Inflexió 98 Bt. által 2009 januárjában készített forgalomtechnikai helyszínrajznak megfelelően a szükséges közlekedési táblák megszüntetését, illetve kihelyezését.
A határozatra Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelenti, hogy a forgalmi rend változtatása megtörtént.

A 258/2009. (XII. 17.) határozatban a képviselő-testület kezdeményezte a kőszegi, 044/48 hrsz-ú szántó megnevezésű földrészlet belterületbe vonását, valamint megtette a szükséges jognyilatkozatokat azzal, hogy a rendezési tervben előírt szabályozási terv készítés valamint az ingatlan út- és közműellátásának biztosítási kötelezettsége az ingatlan tulajdonosait terheli.
A határozatra Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelenti, hogy a döntésről a kérelmezőt értesítették, a belterületbe vonási kérelem a földhivatalba benyújtásra került, az eljárás folyamatban van.

A 259/2009. (XII. 17.) határozatában a képviselő-testület a jóváhagyta a Vas Megyei Temetkezési Vállalat 2009. szeptember 30-i vagyonmérleg-fordulónappal történő átalakulását korlátolt felelősségű társasággá határozatlan időtartammal 2010. január 1-i hatállyal; elfogadta a vállalati vagyonmérleg tervezetet és vagyonleltár tervezetet; az átalakulással létrejövő korlátolt felelősségű társaság nyitó vagyonmérleg tervezetét és vagyonleltár tervezetét; az alapító okirat tervezetét, az átalakulási tervet valamint további nyilatkozatokat is tett.
A határozatra Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelenti, hogy a határozatot megküldtük a társtulajdonos Vas Megyei Önkormányzatnak.

A 260/2009. (XII. 17.) határozatában a képviselő-testület a Nagy Tamás dűlő terület-felhasználásával kapcsolatos állásfoglalását fogalmazta meg.
Ugyancsak Rimányi Krisztina jelenti erre a határozatra is, hogy az állásfoglalást megküldték az illetékes Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek.

A 262/2009. (XII. 17.) határozatában a képviselő-testület a Vas megye Közgyűlésének javasolt kitüntetésre kőszegi személyeket. A határozatra jelenti dr. Bokányiné Boda Gyöngyi, hogy a felterjesztést megküldte a megyei önkormányzati hivatalnak.

A 263/2009. (XII. 17.) képviselő-testületi határozatban a képviselő-testület hozzájárult a Kőszegi Városfejlesztő Kft. 1.200.000,-Ft os törzstőke emeléséhez oly módon, hogy a jegyzett tőke emelést az EUTÉR Zrt. – egyéb követelés apportálása útján – hajtsa végre. A jegyzett tőke emelés következtében a kft.-ben lévő üzletrészek aránya a következők szerint változott: Kőszeg Város Önkormányzata 35,71%, EUTÉR Zrt. 64,29%. A határozatra Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelenti, hogy a határozatot megküldték a Kőszegi Városfejlesztő Kft-nek a cégbírósághoz történő benyújtás céljából.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

A Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság a 2010. január 19-i ülésén 13 estben közlekedési táblák kihelyezéséről, illetve levételéről döntött.

Az előző testületi ülés óta 18 db közterület-használati engedély került kiadásra.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A Szociális és Egészségügyi Bizottság januári ülésén lakásügyben a következő döntést hozta: 1 db önkormányzati lakás bérlőjét jelölte ki.

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2009.12.10.- 2010.01.18.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 17 db hatósági bizonyítványt adott ki, 101 db átmeneti segélyt, 20 db eseti gyógyszersegélyt, 11 db helyi lakásfenntartási támogatást, 11 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 5 db temetési segélyt, 4 db gyermekintézményi térítési díj támogatást és 1 db méltányos ápolási díjat állapított meg.

A Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizottság januári ülésén jóváhagyja a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2010. évi munkatervét.


Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!


Kőszeg, 2010. január 22.


Dr. Tóth László s. k.
Jegyző