2010. Január 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
1.b - Kőszeg Város Polgármesteri Hivatalának belső szervezeti tagozódásáról, munkarendjéről, ügyfélfogadási rendjéről valamint tevékenységi köréről és gazdálkodási feladatairól szóló, új önkormányzati szabályzat megalkotása.
2.a - A mezei őrszolgálatról szóló 37/2007. (XII. 22.) önkormányzati rendelet valamint a helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2.b - Beszámoló a mezőőri szolgálat 2009. évi tevékenységéről.
3. - Kőszeg Város 2010. évi közfoglalkoztatási tervének jóváhagyása.
4. - Háziorvosi feladatok egészségügyi vállalkozás formájában történő ellátásáról szóló szerződés módosítása.
5. - Egészségház létesítése.
6. - Pályázati lehetőség megtárgyalása a belterületi utak fejlesztésére és infrastrukturális beruházások támogatására.
7. - Tájékoztató a 2009. évi útfelújításokról.
8. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás alapító okiratának, társulási megállapodásának módosítása valamint pályázathoz szükséges nyilatkozat megtétele.
9. - A VASIVÍZ Zrt. alapító okiratának módosítása.
10. - Az ABIC Kft. ingatlanfejlesztése a Csónakázó tónál.
11. - Tájékoztató a pénzügyi-gazdasági tanácsadó eddigi munkájáról és a megbízás folytatásának jóváhagyása.
12. - A képviselő-testület 2010. évi munkaprogramjának a jóváhagyása.
13. - Tájékoztató a Kőszegi Sportegyesület jelenlegi helyzetéről.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra valamint beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Kistérségi intézményfelújítási pályázat
7. napirendi pont:
Tájékoztató a 2009. évi útfelújításokról.

Tisztelt Képviselő-testület!

Az alábbiakban tájékoztatom a Tisztelt Képviselő-testületet a 2009.évben elvégzett út - és járda felújításokról:

A Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály már 2008. év végére elkészítette javaslatait a 2009. évben megvalósítani kívánt útfelújítási munkáiról. Az ehhez szükséges tervek készítését korábban folyamatosan megrendeltük. A pénzügyi lehetőségek, illetve kialakult pénzügyi terv alapján 2009. április-május hónapra lett végleges a bizottságok, illetve Képviselő-testület által elfogadott útfelújtási terv.

A 2009.évi útfelújításokat két szakaszban kellett elvégezni.

1. Az elsőben a közbeszerzési értékhatárt meg nem haladóan – 15.000 e Ft +áfa = 18.750 e Ft. – kellett a költségeket kikalkulálni.
Ezen munkák: Hunyadi u. aszfalt burkolat–felújítás, Temető u. elején parkolók kiépítése, Kálvária u. burkolat-felújítás, valamint járda kiépítés, és a Bajcsy Zs. u. felületi zárása az óvodáig.
Az előzetes tervezői költségvetéseket, a korábbi vállalási árakat, a várható kivitelezőket, valamint a piaci viszonyokat is figyelembe véve, megfelelő taktikát választva sikerült az eredeti elképzeléseknél ebbe az értékhatárba az eredetileg tervezettnél több munkát beleszorítani.
Az eredetileg számított költségek mellé így "belefért" még a Hunyadi u. – Szt. Imre u. közlekedési rend változás költsége, valamint a Kálvária u. jobb oldali járda-szegély megépítése is. Ez a taktika közel három hetet ugyan elvett a kivitelezés megkezdésétől, de megérte, mert a kivitelezések így is be tudtak határidőre fejeződni, ugyanakkor a két munka értéke közel három millió Ft-ot tesz ki.
A munkákat pótmunkák nélkül végeztettük el az előző évhez hasonlóan. Mindössze a minőségi váltás – felületi zárás helyett aszfaltszőnyeg – került többlet százezer forint + áfa összegbe, a Bajcsy Zs. utcában.

Fenti útfelújítási csomag kialakítása az idő-tényező figyelembe vétele miatt került ebben a formában megvalósításra, ugyanis a TEUT pályázatokat idén is csak a nyár derekán értékelték ki , és az előző év tapasztalata alapján tudni lehetett, hogy a közbeszerzési eljárások lefolytatásával együtt, az adott évi befejezés csak nagy nehézségek és kedvező időjárás esetén lehetséges.
A kivitelezés hiánypótlás nélkül, megfelelő minőségben, rendben, a szerződéses határidőre – 2009. október 30.-a – elkészült .
A kivitelezést a Colas Építő Zrt. végezte.

Számszerűen:
Hunyadi u. aszfalt burkolat – felújítás, Kálvária u. burkolat-felújítás valamint járda kiépítés, Meskó u. javítása és a Bajcsy Zs. u. felületi zárása, az óvodáig: bruttó 14.822.956,- Ft
Temető u. elején parkolók kiépítése: nettó 1.305.542,- Ft
Összesen: bruttó 16.454.884,- Ft

2. A Képviselő-testület döntése értelmében TEUT pályázati megvalósításra a Velemi u. útfelújítás került kijelölésre, továbbá a közbeszerzési eljárás keretében kiírásra került még a Bajcsy Zs u. járda építése, és Kőszegfalván az Erdészház utca burkolat felújítása, 2xi felületi zárással kivitelezve.
A TEUT pályázatunkkal 50 % - os támogatást - 7.591.613,- Ft-ot - nyertünk Az idén is, és a 2008.-as évben is a pályázatot magunk készítettük el (a műszaki ellenőr – Zsombori Pál – hathatós támogatásával).
A kivitelezés az Erdészház utca kivételével, ahol 2009-ben csak a kátyúzásra kerülhetett már az időjárás miatt sor, rendben befejeződött. Az Erdészház utca felújítása 2010. május 31-ig befejeződik.
A kivitelező, a Switelsky Magyarország Kft teljesítette szerződéses kötelezettségét, sőt azt túl is teljesítette. Így itt megvalósult a járdaszegély a Bajcsy-Zs. utcában, többlet járdaszakasz aszfaltozása, úttest "K" szegélyezése, lánckorlát kivitelezése stb.

Számszerűen:
Velemi utca burkolat felújítása: 14.996.355.- Ft
Bajcsy Zs u. járda kiépítése: 7.196.240,- Ft
Erdészház u. felújítása: 2.481.400,- Ft
Összesen: 24.673.995,- Ft

1. és 2. pont mindösszesen: 41.128.879,- Ft

A lakossági bejelentések és reklamációk alapján a "rendes" hibajavításokat árajánlatkérés és megrendelés alapján a Városüzemeltető Kft. végzi. A panaszokat a rendszer nehézkessége miatt nem mindig tudjuk kellőképpen, és időben rendezni. A nagyobb felújítási igényeket pedig – anyagi lehetőségek hiányában – sajnos továbbra is csak "nyilvántartásba tudjuk venni", és a megvalósítást a költségvetés tervezése során lehetőségeinkhez mérten tudjuk tervezni.

Véleményünk szerint azonban a korábbi, és a 2009. évi útfelújítási munkákat is közmegelégedésre végeztük el, a város javára.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a tájékoztató elfogadására!

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság megtárgyalta, és a határozati javaslatot egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2010. január 20.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2009. évi útfelújításokról szóló tájékoztatót elfogadja.