2010. Január 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
1.b - Kőszeg Város Polgármesteri Hivatalának belső szervezeti tagozódásáról, munkarendjéről, ügyfélfogadási rendjéről valamint tevékenységi köréről és gazdálkodási feladatairól szóló, új önkormányzati szabályzat megalkotása.
2.a - A mezei őrszolgálatról szóló 37/2007. (XII. 22.) önkormányzati rendelet valamint a helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2.b - Beszámoló a mezőőri szolgálat 2009. évi tevékenységéről.
3. - Kőszeg Város 2010. évi közfoglalkoztatási tervének jóváhagyása.
4. - Háziorvosi feladatok egészségügyi vállalkozás formájában történő ellátásáról szóló szerződés módosítása.
5. - Egészségház létesítése.
6. - Pályázati lehetőség megtárgyalása a belterületi utak fejlesztésére és infrastrukturális beruházások támogatására.
7. - Tájékoztató a 2009. évi útfelújításokról.
8. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás alapító okiratának, társulási megállapodásának módosítása valamint pályázathoz szükséges nyilatkozat megtétele.
9. - A VASIVÍZ Zrt. alapító okiratának módosítása.
10. - Az ABIC Kft. ingatlanfejlesztése a Csónakázó tónál.
11. - Tájékoztató a pénzügyi-gazdasági tanácsadó eddigi munkájáról és a megbízás folytatásának jóváhagyása.
12. - A képviselő-testület 2010. évi munkaprogramjának a jóváhagyása.
13. - Tájékoztató a Kőszegi Sportegyesület jelenlegi helyzetéről.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra valamint beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Kistérségi intézményfelújítási pályázat
6. napirendi pont:
Pályázati lehetőség megtárgyalása a belterületi utak fejlesztésére és infrastrukturális beruházások támogatására.

Tisztelt Képviselő-testület!


A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében megjelent a "Belterületi utak fejlesztése" című, NYDOP-2009-4.3.1/C/2 számú pályázat, melynek keretében a központi lakott területek tehermentesítés érdekében önkormányzati belterületi útszakaszok veszélyes csomópontjainak fejlesztésére, közlekedésbiztonsági célú átépítésére, belső tehermentesítő utak építésére, meglévő kiszolgáló utak gyűjtőúttá fejlesztésére van lehetőség.

A pályázati lehetőséget teremtene a Rákóczi út - volt Posztógyár – Rohonci út közötti gyűjtő, egyben feltáró út megvalósítására. Az elkerülő út előnyei sokrétűek, feltárja az ötös ütem területét, megosztja és csillapítja a forgalmat, a lakótelep irányából lerövidíti a városból való kijutást, az iparterület két irányból megközelíthetővé válik. A beruházás hatására az ötös ütem területe felértékelődik.

A pályázat keretében igényelhető támogatás összege minimum 50 millió Ft, maximum 250 millió Ft.
A pályázati támogatás mértéke legfeljebb 75%.
Pályázati keretösszeg: 915 millió Ft.
A támogatott pályázatok várható száma: 6 db.
A kiírás keretében az alábbi szervetek pályázhatnak:
- Települési önkormányzatok,
- Magyar Közút Nzrt.
- Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A beruházás becsült értéke bruttó 312,5 millió Ft. A várható önrész 62,5 millió Ft. Az önkormányzati önrész a közművesítéssel együtt cca 45 millió Ft.

A fejlesztés az alábbi beruházási formákban valósulhat meg:
1) A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, ebben az esetben az Önkormányzatnak a víz-, szennyvízcsatorna és a gáz közműveket kellene az ötös ütem területén megépíteni. Az elkerülő út megépítése után az Önkormányzat a jelenleg a Magyar Közút Nzrt. kezelésében lévő Rákóczi - Rohonci útszakaszt átvenné kezelésbe cserébe a beruházásért.

2) Az Önkormányzat a vagyonkezelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal egyeztet a megfelelő pályázói kör meghatározása érdekében, a pályázói önrész biztosítása a tárgyalás alapján derül ki. Az Önkormányzatot érintő önrészt a volt Posztógyártelep területén a tulajdoni részarányok alapján fizetik meg a tulajdonosok, az ötös ütem területén viszont az Önkormányzat fizeti meg a közművesítést, az út és kerékpárút reá eső önrészét.

3) Önkormányzati beruházásban valósul meg a beruházás. Az Önkormányzat megtervezteti a hiányzó - a volt posztógyár nyugati oldalától a Rohonci útig terjedő szakaszon - a szükséges közműveket, utat és kerékpárutat. Megállapodást köt a volt posztógyár területén lévő vállalkozásokkal, a pályázati önrész biztosítására. Kétoldali szándéknyilatkozatot köt az út területét érintő tulajdonosokkal ingatlanuk megvásárlásáról, vagy kisajátítási tervet készíttet. A pályázat lehetővé teszi az ingatlanok vagyon értékű jogának támogatott megszerzését.

Megítélésünk szerint a pályázat alkalmas arra, hogy annak elnyerése esetén a város déli és délnyugati részén csillapított közlekedés valósuljon meg. Elősegítse az ipari park mielőbbi betelepülését, az ötös ütem területének felértékelődését. A fenntartható fejlődés megvalósítását.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjenek.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta, és a határozati javaslatot mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2010. január 20.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető








HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Nyugat-dunántúli Operatív program keretében megjelent "Belterületi utak fejlesztése" című, NYDOP-2009-4.3.1/C/2 számú pályázaton való részvétellel kívánja megteremteni a Kőszeg, Rákóczi út –volt Posztógyár - Rohonci út elkerülő útjának és kerékpárútjának kiépítését.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza Kőszeg város polgármesterét hogy az előterjesztésben meghatározott 1. és 2. beruházási formának megfelelően a tárgyalásokat kezdje meg.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja, hogy amennyiben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. saját beruházásban megvalósítja az elkerülő utat, úgy a Magyar Közút Nzrt. kezelésében lévő Rákóczi - Rohonci utat tulajdonba átveszi.


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimanyi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: folyamatos

(Térképvázlatot lsd. a letölthető formátumban.)