2010. Január 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
1.b - Kőszeg Város Polgármesteri Hivatalának belső szervezeti tagozódásáról, munkarendjéről, ügyfélfogadási rendjéről valamint tevékenységi köréről és gazdálkodási feladatairól szóló, új önkormányzati szabályzat megalkotása.
2.a - A mezei őrszolgálatról szóló 37/2007. (XII. 22.) önkormányzati rendelet valamint a helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2.b - Beszámoló a mezőőri szolgálat 2009. évi tevékenységéről.
3. - Kőszeg Város 2010. évi közfoglalkoztatási tervének jóváhagyása.
4. - Háziorvosi feladatok egészségügyi vállalkozás formájában történő ellátásáról szóló szerződés módosítása.
5. - Egészségház létesítése.
6. - Pályázati lehetőség megtárgyalása a belterületi utak fejlesztésére és infrastrukturális beruházások támogatására.
7. - Tájékoztató a 2009. évi útfelújításokról.
8. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás alapító okiratának, társulási megállapodásának módosítása valamint pályázathoz szükséges nyilatkozat megtétele.
9. - A VASIVÍZ Zrt. alapító okiratának módosítása.
10. - Az ABIC Kft. ingatlanfejlesztése a Csónakázó tónál.
11. - Tájékoztató a pénzügyi-gazdasági tanácsadó eddigi munkájáról és a megbízás folytatásának jóváhagyása.
12. - A képviselő-testület 2010. évi munkaprogramjának a jóváhagyása.
13. - Tájékoztató a Kőszegi Sportegyesület jelenlegi helyzetéről.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra valamint beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Kistérségi intézményfelújítási pályázat
10. napirendi pont:
Az ABIC Kft. ingatlanfejlesztése a Csónakázó tónál.

Tisztelt Képviselő-testület!

149/2009. (VII. 14.) határozatával a Képviselő-testület jóváhagyta az Önkormányzat és az ABIC Kft. közötti megállapodást a Kerékpáros Centrum és környékének fejlesztésre vonatkozóan.

A megállapodás II/3. és II/4. pontja értelmében az önkormányzat vállalta, hogy a módosított rendezési tervnek megfelelő telekalakítási eljárást lefolytatja, és a Kerékpáros Centrum épülete körül található földterületet – értékbecslésen alapuló piaci forgalmi értéken, képviselő-testületi döntést követően – az ABIC Kft. tulajdonába adja.

A Rendezési terv módosításának elfogadását követően a Városfejlesztési Osztály elkészíttette a telekalakítási vázrajzot, és megrendelte az értékbecslést, melyek alapján a földterület nagysága 4131 m2, értéke nettó 7000,- Ft/m2, azaz összesen nettó 28.917.000,- Ft.

Az értékesítés a telekalakítási eljárás lefolytatása után lehetséges.

A Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság novemberi ülésén az ABIC Kft. képviselői megjelentek, és elmondták, hogy soknak tartják a megállapított vételárat. A megállapodásban foglaltak és a csatolt, fejlesztési elképzelésekről szóló összefoglaló alapján kérik a Képviselő-testületet, hogy a vételár megállapításánál kedvezményt állapítson meg számukra.

A vagyonrendelet 12.§-a értelmében önkormányzati vagyon tulajdonjogát kedvezményesen átruházni csak
a) meghatározott céllal más önkormányzatnak, illetőleg az önkormányzat társulásának, vagy állami szervnek;
b) közérdekű kötelezettség vállalással társadalmi szervezetnek;
c) alapítványnak, alapítványi hozzájárulás jogcímén lehet.
d) egyéni vagy társas vállalkozásnak munkahely-teremtő beruházás céljára abban az esetben, ha a beruházó megfelelő biztosítékokkal garantált szerződésben vállalja, hogy legfeljebb a szerződés aláírásától számított 3 éven belül új munkahelyeket hoz létre.

Amennyiben tehát a Képviselő-testület a kedvezményes vételár megállapítása mellett dönt, az ABIC Kft-nek munkahely-teremtési kötelezettséget, a kedvezmény mértékéig pedig bankgarancia nyújtását kell vállalnia az adásvételi szerződésben.

Az ingatlan értékesítésének előkészítése során felmerült a rajta található épület jogi helyzetének rendezetlensége.

2003-ban Kőszeg Város Önkormányzata pályázati támogatással, de nagyrészt saját forrásból megépítette a kerékpáros centrum épületét. Az épület építési és használatbavételi engedéllyel rendelkezett, azonban az ingatlan-nyilvántartási térképen nem került feltüntetésre. 2004-ben, 134/2004. (VIII. 31.) határozatával a Képviselő-testület használati jogot alapított az épületre a Kőszegi Kerékpáros Egyesület javára.
2005-ben a Kerékpáros Egyesület PHARE-támogatással a meglévő épülethez való hozzáépítéssel bővítette a Kerékpáros Centrum épületét. Ezen épület szintén rendelkezik építési, és használatbavételi engedéllyel.
A pályázati előírások miatt az épületnek a Kerékpáros Egyesület tulajdonába kellett kerülnie, ezért az önkormányzat ráépítési megállapodást kötött az Egyesülettel, melynek alapján az épület önálló helyrajzi számon (1112/A) került feltüntetésre, továbbá az egyesület használatába került az épület körül található 4.200 m2 nagyságú földterület.
Az Egyesület által épített épület ingatlan-nyilvántartási épületfeltüntetése során azonban az önkormányzat és az Egyesület által épített épületek együttesen kerültek feltüntetésre, és az egész épület tulajdonosaként 1/1 arányban az Egyesület került bejegyzésre.
Az önkormányzat tulajdonjogának feltüntetése érdekében vissza kell vonni a használati jog alapításáról szóló 134/2004. (VIII. 31.) határozatot, valamint a 1112/A hrsz-ú épületet társasházzá kell alakítani. A társasház két albetétből állna, melyek közül az egyik az önkormányzat által épített épületrész lenne 1/1 arányú önkormányzati tulajdonban, a másik az Egyesület által épített épületrész lenne 1/1 arányban az Egyesület tulajdonában.

AZ ABIC Kft. jelezte vételi szándékát az önkormányzati tulajdonban álló épületrészre is, így amennyiben a Képviselő-testület az értékesítés mellett dönt, a társasházzá alakítást és az önkormányzat tulajdonjogának feltüntetését követően sor kerülhet az értékbecslés beszerzésére, majd újabb testületi döntést követően az értékesítésre.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság megtárgyalta, és az I. határozati javaslat "A" változatát, valamint a II. határozati javaslatot 4 igen szavazattal 2 tartózkodás mellett elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2010. január 12.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s. k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető



I. HATÁROZATI JAVASLAT
"A" VÁLTOZAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a kőszegi 1112/1 hrsz-ú, 4131 m2 nagyságú, egyéb épület és udvar megnevezésű ingatlan értékesítését a telekalakítási eljárás lefolytatását követően az értékbecslésben szereplő nettó 28.917.000,- Ft vételáron az ABIC Kft. (1054 Budapest, Vécsey u. 5., képviseli: Dr. Hatvani Szabó János ügyvezető) részére.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által elkészített, 30% előleg 8 napon belüli megfizetési kötelezettséget tartalmazó adásvételi előszerződés aláírására.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által a telekalakítási eljárás befejezését követően elkészített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, Dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: azonnal

I. HATÁROZATI JAVASLAT
"B" VÁLTOZAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a kőszegi 1112/1 hrsz-ú, 4131 m2 nagyságú, egyéb épület és udvar megnevezésű ingatlan értékesítését a telekalakítási eljárás lefolytatását követően kedvezményes, 20 %-kal csökkentett, nettó 23.133.600,- Ft vételáron az ABIC Kft. (1054 Budapest, Vécsey u. 5., képviseli: Dr. Hatvani Szabó János ügyvezető) részére.
2. A kedvezményes vételár abban az esetben alkalmazható, ha az ABIC Kft. szerződésben vállalja a szerződés aláírásától számított 3 éven belül legalább három új munkahely létrehozását, melyeket legalább 5 évig nem szüntet meg. Az ABIC Kft. a kedvezmény mértékéig bankgaranciát köteles nyújtani.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által elkészített, 30% előleg 8 napon belüli megfizetési kötelezettséget tartalmazó adásvételi előszerződés aláírására.
4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által a telekalakítási eljárás befejezését követően elkészített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, Dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: azonnal


II. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi a kőszegi 1112/A hrsz-ú, egyéb épület megnevezésű ingatlan társasházzá alakítását, és albetétként a Kőszeg Város Önkormányzata által építtetett 100m2 nagyságú épületrészen Kőszeg Város Önkormányzata 1/1 arányú tulajdonjogának feltüntetését.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete visszavonja 134/2004. (VIII. 31.) határozatát.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1. pontban szereplő ingatlant az önkormányzat tulajdonjogának feltüntetését követően értékesíti az ABIC Kft. részére a vagyonrendeletnek megfelelően, értékbecslés alapján, újabb képviselő-testületi döntést követően.


(Mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)