2014. November 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Tájékoztató Kőszeg és a térség foglalkoztatási helyzetéről.
2.a - A 2014. évi költségvetésről szóló 5/2014. (II. 7.) rendelet módosítása.
2.b - Beszámoló a 2014. évi költségvetés III. negyedévi teljesítéséről.
3. - A 2015. évi lakbérek mértékének a meghatározása: az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjáról szóló 13/2006. (IV. 20.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2015. évi illetménykiegé-szítésének megállapításáról szóló rendelet megalkotása.
5.a - Belső ellenőrzési stratégiai terv a 2015-2019. évekre.
5.b - A 2015. évi belső ellenőrzési terv jóváhagyása.
6. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
7. - A nemzetiségi önkormányzatokkal új együttműködési megállapodások megkötése, támogatási szerződés-tervezet jóváhagyása.
8. - A Sgrafittós ház hasznosításáról szóló 140/2014. (VIII. 28.) képviselő-testületi határozat módosítása.
9. - Tájékoztatás a vagyonhasznosítás időarányos teljesítéséről.
10. - Belterületbe vonási kérelem a 0186/174 hrsz-ú ingatlanra.
11. - Belterületbe vonási kérelem a 0186/201 hrsz-ú ingatlanra.
12. - Tájékoztató a 2015. évi hulladékszállítási díjak megállapításáról.
13. - A kőszegfalvi városrészen kiépítendő tájékoztató- és hirdetőtábla elhelyezése.
14. - Sportrendezvényre utazási támogatásról szóló kérelem elbírálása.
15. - A Kőszegi Városüzemeltető Kft. ügyvezető igazgatójának kinevezése.
16. - A bizottságok külső tagjainak megválasztása.
17. - A Markusovszky kórház kőszegi rendelőintézetre vonatkozó, 2014. I. félévi elszámolása (rendkívüli előterjesztés).
18.a - Vagyonügyek: Az Abért-tó önkormányzati tulajdonba vétele.
18.b - Vagyonügyek: A Kossuth L. u. 15. alatti helyiség ingyenes használatba adása.
18.c - Vagyonügyek: A 2683 hrsz-ú ingatlan tulajdoni hányadának ingyenes felajánlása.
19. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
20. - Egy mappában a 2014. november 27-i képviselő-testületi ülés anyagai.
21. - Rendkívüli előterjesztés: A Vasi Volán Zrt.-vel kötött vállalkozási szerződés módosítása.
6. napirendi pont:
Jelentés a város környezeti állapotáról.

Tisztelt Képviselő-testület!

Magyarország önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény a helyi önkormányzatok részére környezetvédelmi feladatokat állapít meg, melyeknek megoldására önkormányzatunk is rendeleteket alkotott:
• 1/2000. (II. 1.) a közterület-használatról és a városkép védelméről
• 5/2001. (IV. 1.) a parkolási rendről
• 12/2014. (III. 28.) a nem közművel összegyűj-tött háztartási szennyvíz begyűjtéséről és árta-lommentes elhelyezéséről
• 38/2013. (XII. 20.) a települési szilárd hulla-dékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgálta-tás kötelező igénybevételéről
• 17/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a környezet- és természetvédelem helyi szabá-lyairól
• 19/2014. (IV. 30.) a talajterhelési díjról
• 35/2005. (XI.1.) a történelmi belváros gépjár-mű-közlekedésének szabályairól
• 33/2014. (X. 3.) Kőszeg város helyi építési szabályzatáról és a város szabályozási tervéről

A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII tv. 46. § (1) bek. e) pontja értelmében a város környezeti állapotáról évente tájékoztatni kell a lakosságot. Ez évi tájékoztatást ezen előterjesztéssel te-szem meg:
Közös érdekünk a környezet tisztaságának megőrzése, a talaj, a levegő, és a víz szennyezésének megakadá-lyozása, így biztosítva az egészséges, élhetőbb környe-zetet.

a) Települési környezet tisztasága
A Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgálta-tó Nonprofit Kft-nek (a továbbiakban: Kőszegi Város-üzemeltető Kft.) köszönhetően a közterületek tiszták, azonban az utcai hulladékgyűjtők állapota továbbra is hagy kívánnivalót maga után. A történelmi belváros te-rületén az utcabútorokkal harmonizáló gyűjtők kerültek beszerzésre és kihelyezésre, a város több pontján azon-ban továbbra is problémát jelent a rossz minőségű edényzet.

A volt posztógyár területe évek óta problémát okoz. Az olajjal szennyezett területre vonatkozóan a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi Fel-ügyelőség (a továbbiakban: KÖF) a beruházó Innová-ciós Park Kőszeg Kft-t szennyezés-mentesítésre köte-lezte, azonban még az eljárás ideje alatt, a Vas Megyei Törvényszék megállapította az Innovációs Park Kő-szeg Kft. fizetésképtelenségét és 2013. január 04. nap-jával elrendelte felszámolását. A felszámoló Apport Kft a 2014. év során értékesítette a telkeket a „Kőszegi Aluker Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.” valamint a „Kőszegi „Címerpajzs” Plusz Kft.” ill. a „Pannon Konstruktor Kft.” részére. A KÖF 2014. október 13. napján – ismételt - helyszíni szemlét tartott a területe-ken, ahol megállapítást nyert, hogy az új tulajdonosok megkezdték a terület rendezését. A nagy mennyiségű hulladékra tekintettel több fázisban kerül felszámolásra a hulladék. A 2014. november 15-i, 2014. december 31-i ill. 2015. március 31-i időpontokra vonatkozó vál-lalások teljesítését a KÖF figyelemmel kíséri, szükség esetén további eljárások lefolytatásáról határoz.
2014-ben egy esetben érkezett olyan bejelentés, mely alapján megállapítható volt az elkövető személye és az illegális hulladéklerakásra vonatkozó eljárás lefolytat-ható volt. Az eljárás keretében az elkövető elismerte a cselekmény elkövetését.

b) Zöldterület gazdálkodás, kertészet, parkfenn-tartás
A munkát a Kőszegi Városüzemeltető Kft végzi 1 fő kertészmérnök csoportvezető és 5 fő állandó fizikai dolgozóval. A közhasznú foglalkoztatott idén is nagy segítséget jelentettek. A karbantartandó területek, par-kok, fasorok egyre szebbek, gondozottabbak.
A zöldfelület gondozás és parkfenntartás turisztikai szempontból is rendkívül fontos. Feladatuk e tárgykör-ben a zöldfelületek, parkok, fasorok létesítése, fenntar-tása, kulturált, egészséges környezet kialakítása, közte-rek, utcák, épületek, intézmények virágosítása, nö-vénykiültetések a lakosság bevonásával, részvételével, továbbá a település műemlékeinek, épületeinek, turisz-tikai és kulturális tárgyi értékeinek megőrzése, megfe-lelő környezetben történő bemutatatása.

c) Csapadékvíz-elvezetés
A város csapadékvíz elvezető rendszerének felülvizs-gálata 2013-ban megtörtént. A csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésére minimális mértékben volt lehető-ség. A hálózat nagy része elavult. A felszín alattiak sok esetben több mint száz éves, falazott csatornák és be-toncsatornák. A rendszer karbantartása gépesítetten nem megoldható, így funkcióját csak részben tölti be. Intenzív esőzések esetén a csatornák telítődnek, a rend-szer nem bírja elvezetni a csapadékot.
2014-ben csapadékvíz elvezetésre nézve nem volt pá-lyázati kiírás.

Kőszeget 2013-2014-ben több alkalommal is veszé-lyeztette a hírtelen lezúduló csapadék okozta árvíz. A Gyöngyös folyó az országhatárt átlépve az un. Hatházaknál 2013-ban egy, 2014-ben három alkalom-mal lépett ki medréből és tett szükségessé árvízi véde-kezést. A 2014. májusi árvíz olyan mértékű volt, hogy az ott lakók ingatlanjaikat nem tudták megközelíteni, a védekezést pedig a Rőti-völgyi utca elöntés elleni vé-delmére is ki kellett terjeszteni. A több mint 12 millió Ft-os kárra nézve vis maior támogatás iránti kérelmeket nyújtottunk be. Az első eseményre nézve több mint 3, a másodikra nézve pedig több mint 12 millió Ft támoga-tásban részesült Kőszeg Város Önkormányzata, a har-madik pályázat elbírálása folyamatban van.
A támogatások felhasználásával az átjárás biztosítható, a végleges megoldás azonban a folyómeder vízhoza-mok fogadására és elvezetésére alkalmassá tétele jelen-tené. E feladat a Nyugat–dunántúli Vízügyi Igazgató-ság jogköre. Információnk szerint a vízügyi szakembe-rek megkezdték a szakmai munkát.

d) Kommunális szennyvízkezelés, gyűjtés, elveze-tés, tisztítás
A szennyvíz tisztítása a szombathelyi szennyvíztisztí-tóban történik. A szennyvíztisztító a környező települé-sek közös beruházásában valósult meg.
A szennyvíz rákötések felülvizsgálata folyamatos (a csapadékcsatornába való bekötés miatt).
A kőszegi végátemelőre ~220 000 m3/év idegenvíz (csapadékvíz) többlet érkezik. Ez a többlet az átemelő-ket és a szennyvíztisztító telepet terheli. Esőzések ese-tén lökésszerű többletterhelést, helyenként elöntéseket okoz. A szolgáltatást végző Vasívíz Zrt folyamatosan végez füstgázgenerátoros csatorna vizsgálatot az egész város területén.
A háztartási szennyvíz megfelelő kezelésének elérése érdekében a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtése tárgyában a jogszabályi változás-ra tekintettel új rendelet alkotása vált szükségessé. Kő-szeg Város Önkormányzat Képviselő – testülete meg-alkotta a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről és ártalommentes elhelyezésé-ről szóló 12/2014.(III.28.) önkormányzati rendeletét, mely 2014. április 01. napján lépett hatályba. Az új he-lyi szabályozás jelentős visszhangot váltott ki, mely rá-irányította a figyelmet a csatornával el nem látott vagy csatornázott, de a hálózatra rá nem csatlakozott ingat-lanokon keletkező háztartási szennyvíz elhelyezésére. A rendelet szabályozása szerint az ingatlantulajdonos köteles szükség szerint, de minimum évi egy alkalom-mal elszállíttatni az ingatlanon keletkező háztartási szennyvizet és igazolni, hogy a befolyt ivóvíz mini-mum 60 %-t a kijelölt kötelező közszolgáltatóval szál-líttatta el. A kijelölt kötelező közszolgáltató a Kőszegi Városüzemeltető Kft.
Vélhetően a területre irányuló nagyobb figyelem ered-ménye, hogy Kőszeg város területén emelkedett az egyedi szennyvíztisztító berendezések telepítése iránt benyújtott kérelmek száma. Míg a 2013. év során 1 db, 2014-ben 5 db létesítési engedély kérelem érkezett, melyből 4 telepítésére került sor, 1 pedig jogerős hasz-nálatbavételi engedéllyel rendelkezik.
Szintén az új szabályozás indukálta azt a lakossági fó-rumot, melyre 2014. szeptember 09. napján a Jurisich Miklós Gimnáziumban került sor. A Szabóhegyen érin-tően két fajta szennyvízkezelési mód lehetőségéről kap-tak tájékoztatást a megjelentek. A probléma megfelelő kezelése érdekében, az első feladat a város szennyvíz-kezelési programjának megalkotása.

e) Ivóvízellátás
A város belterületén, és az üdülőövezetekben 95%-ban megoldott az ivóvízellátás.
Kőszeg ivóvizét a szolgáltató Vasivíz Zrt két vízbázis-ról biztosítja: Kőszeg Rőti-völgyi – mely a vízigény kb. 1/3-át, (205.036 m3) - és Perenye vízbázisról, mely az igények kb. 2/3-át (463.686 m3) adja.
Tárolókapacitások:
- Rőti–völgy 2 x 200 m3
- Hunyadi utca 1x 500m3 és 1x 50m3
- Erdő utca 1x400m3
- Szabóhegy 1x100m3 és 1x50m3-es medence.

A településen 2 db gépház üzemel: a központi telepen és a Rőti-völgyben. A rendszerbe 3 db nyomásfokozó került beépítésre: 1 – 1 a Hunyadi utcában, a Szabóhe-gyen és a Királyvölgyben.

A Rőti völgyi vízmű hidrogeológiailag sérülékeny terü-letre épült, a védendő terület átnyúlik Ausztriába. 2012. szeptember 15-től a Vas Megyei Kormányhivatal Nép-egészségügyi Szakigazgatási Szerve megtiltotta, hogy a József-forrás és a Kövi-dűlői nagyátmérőjű ásott kutak vizét Kőszeg város közcélú ivóvízvezetékébe táplálják, és az ivóvíz-ellátási rendszerébe felhasználják.
A Vasivíz Zrt. a kutakat lezárta, a vízkivételt felfüggesztette. Valószínűsíthetően ennek hatására a ta-lajvízszint megemelkedett a korábbi leszívott állapot-ról, különféle elöntéseket és egyéb károkat okozott a Dr. Ambró Gyula utcában, ahol a probléma kezelése érdekében elvégeztettük a talajvíz dréncsöves süllyesz-tését.
Az ivóvizet öntöttvas, azbesztcement, KMPVC és KPE csövek szállítják a felhasználóhoz. Európában, hazánk-ban és Kőszegen is az 50-es évektől a vízellátó hálóza-tokban egyre nagyobb mértékben használtak azbeszt-cement csöveket. Magyarországi vízhálózatokban jelen pillanatban is 40% körüli az említett csőtípus részese-dése, jelentős részük 40 évnél öregebb, így lassan megközelítik tervezési élettartamuk végét.

2014. november 04. napjáig 57 db vízmérőhely, 24 db bekötés meghibásodás történt.
Közterületen, gerincvezetéken 2013-ban 15, 2014-ben időarányosan 20 csőtörés volt.

A hálózat cseréje elkezdődött, a Gábor Áron utcában 24 méteren, az Írottkő utcában 20 méter hosszan került beépítésre 100-s KPE cső.

Az egészséges ivóvízzel való ellátás a vízgazdálkodás-ról szóló 1995. évi LVII. tv. 4. § (1) - (2) bekezdése valamint a víziközmű –szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. tv. 9. § (1) bekezdésében foglaltak alapján to-vábbra is kötelező önkormányzati feladat.
Az emberi fogyasztásra szolgáló víz minőségére vo-natkozóan előírásokat fogalmaz meg az EU Kőszeg te-lepülés ivóvize megfelel az Unió szigorított előírásai-nak.

f) Kommunális hulladékkezelés
A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény új jogi környezetet teremtett e közszolgáltatás terén. Kő-szeg Város Önkormányzat Képviselő – testülete meg-alkotta a hatályos jogszabályoknak megfelelő, a telepü-lési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági köz-szolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 38/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendeletét, egyben kijelölte a kötelező közszolgáltatást nyújtó gazdasági társaságot. A kijelölt Kőszegi Városüzemeltető Kft. és Kőszeg Vá-ros Önkormányzata – a testület döntése alapján - 2014. február 27. napján megkötötte a hulladékgazdálkodás-ról szóló közszolgáltatási szerződését, mely 2019. feb-ruár 28. napjáig hatályos.
A Kőszegi Városüzemeltető Kft. a keletkező hulladé-kot a Kőszeghegyaljai hulladéklerakón helyezi el. A le-rakón inert hulladék feldolgozó, komposztáló telep és hulladékudvar is működik. Ez utóbbin történik a sze-lektíven gyűjtött hulladék utóválogatása, csomagolása. Itt fogadják a lakosságnál keletkező veszélyes hulladé-kot is.

Ellátott lakosság szám kb.: 16000 fő
Szerződések száma 2013. december 31-én:
Kőszeg: 2280, ebből 259 vállalkozói szerződés, 142 társasházi. Falvak: 1112

Kommunális csoport létszáma: 16 fő
1 fő csoportvezető
1 fő ügyfélszolgálati előadó, adminisztratív dolgozó
5 fő tehergépkocsi-vezető
6 fő rakodómunkás (hulladékgyűjtő gépkocsin, ill. hulladékudvarban)
2 fő portás hulladéklerakón
1 fő gépkezelő (+1 fő autószerelő és gépszerelő a teljes Városüzemeltető Kft-re)

Pénzügyi adatok:
A hulladékgyűjtés, -kezelés 2013. évi árbevétele: 110 427 646,- Ft
Ebből szelektív hulladékgyűjtés árbevétele:
4 544 256,- Ft
A hulladékgyűjtés, -kezelés 2013. évi ktg + ráfordítás: 116 820 557,- Ft


Tájékoztatásul a 2012 évi adatok:
A hulladékgyűjtés, -kezelés 2012. évi árbevétele: 114.281.630,- Ft
Ebből szelektív hulladékgyűjtés árbevétele: 4.544.393,- Ft
A hulladékgyűjtés, -kezelés 2012. évi ktg + ráfordítás: 95.290.271,- Ft
hozzájárulás hulladékgazd.-i rendszerhez: 6.962.000,- Ft


Szolgáltatási díjak Kőszegen (nettó)
2012. július 1-től 2013. július 1-től
60 l-es edény: 221,- Ft/ürítés 169,- Ft/ürítés
110/120 l-es edény: 315,- Ft /ürítés 241,- Ft/ürítés
240 l-es edény 598,- Ft/ürítés 457,-Ft/ürítés
1100 l-es edény 2638,- Ft/ ürítés

A 2013. július 1-jén életbelépő rezsidíj csökkentés mi-att ettől az időponttól a hulladékszállítás díja nem lehet magasabb a 2012. április 14-én alkalmazott díj 4,2 %-kal megemelt összegének 90 %-ánál. Csökkenés mér-téke 23,5%.

A szolgáltató által 2013. évben begyűjtött hulladé-kok mennyisége fajtánként

1.1. A hulladéklerakóban lerakott hulladék mennyi-sége és fajtái:

EWC kód-szám Megnevezés Mennyi-ség (t)
20 03 07 Lom hulladék 461,39
20 03 01 Egyéb települési hulladék, ideértve a kevert települési hulladékot is 5425,75
20 03 03 Úttisztításból származó hulladék 69,14
17 09 04 Kevert építkezési és bontási hulladé-kok 23,77

1.2. A hulladékudvarban 2013 évben begyűjtött, előkezelt és hulladékkezelőnek átadott nem veszé-lyes hulladékok:
EWC
kódszám Megnevezés Mennyi-ség (t)
15 01 02 Műanyag csomagolási hulladé-kok 29,68
15 01 01 Papír és karton 36,35
15 01 07 Üveg 34,94
16 01 03 Termékként tovább nem hasz-nálható gumiabroncsok 13,88
02 02 02 Hulladékká vált állati szövetek 1,83

1.3. A hulladékudvarban begyűjtött és átmenetileg tárolt veszélyes hulladékok:
EWC kód-szám Megnevezés Mennyiség (kg)
20 01 35 Veszélyes ag-ot tartalmazó, ki-selejtezett elektromos és elekt-ronikus ber. 0
20 01 27 Vesz. ag-ot tartalmazó festé-kek, tinták, ragasztók 615
20 01 33 Elemek és akkumulátorok 70
20 01 26 Olaj és zsír, amely kül. 20 01 25-től 270

1.4. Beszállított és komposztált hulladék mennyisé-ge:
EWC kód-szám Megnevezés Mennyiség (t)
20 02 01 Biológiailag lebomló hulla-dékok 97,54
02 01 03 Hulladékká vált növényi szö-vetek 88,41
A komposzt a városi parkfenntartásban kerül felhaszná-lásra

1.5. Begyűjtött inert hulladékok:
EWC kódszám Megnevezés Mennyiség (t)
17 01 01 Beton 266,39
17 01 02 Téglák 377,5
17 01 03 Cserép és kerámi-ák 75,24
17 03 02 Bitumen keveré-kek 15,21
17 05 04 Föld és kövek 122,5
20 02 02 Talaj és kövek 886,59

g) Lakossági és közszolgáltatási eredetű zaj-, rezgés- és légszennyezés elleni védelem

Városunkban 2011-ben 61, 2012-ben 47, 2013-ban 52, 2014-ben 57 telepengedéllyel rendelkező ill. bejelentett teleppel működő vállalkozást tartottunk nyilván.
Zajterhelés szempontjából a 2014. év során néhány vendéglátóhely okozott időszakos problémát, melynek egyik jellemző oka, hogy az Igazgatási és Építésható-sági Osztályon bejelentett időn túl is nyitva tartanak, esetenként a vendégek a vendéglátóipari előkertekben, illetve a bejárat előtt hangoskodnak. A város a vendég-látóegységek üzemeltetőivel egyeztetve keresett meg-oldást a problémára, és 30/2014. (VII. 29.) önkormány-zati rendeletében szabályozta az üzletek nyitvatartási rendjét oly módon, hogy hétfőtől csütörtökig 06.00 órá-tól éjfélig, pénteken, szombaton továbbá a munkaszü-neti napot megelőző napon, reggel 06.00 órától 02.00 óráig engedélyezte az üzletek nyitva tartását.

Több vendéglátóegység nem rendelkezett zajkibocsátá-si határérték megállapítással. Két esetben került sor a zeneszolgáltatás megtiltására a megállapító határozat megszerzéséig.
Jelenleg 14 vállalkozás rendelkezik zajkibocsátási ha-tárérték megállapítással, melyből egy db üzemi jellegű, 13 pedig szabadidős zajforrás. Utóbbiból három az idei év során került megállapításra.

Bejelentés-kötelezett légszennyező forrás kevés van, és mindenhol határértéken belüli az emisszió.

Kőszeg Város Önkormányzat Képviselő – testülete új környezet- és természetvédelemi rendeletet alkotott. A 17/2014. (IV.30.) önkormányzati rendelet összesen 27 terület számára biztosít helyi védelmet, melyből 10 pontszerűen védett, 3 vonalas jellegű, míg 14 egybe-függő természetvédelmi terület.
A rendelet tartalmazza a védett területek kezelési terve-it. Az új helyi szabályozás a korábbi 51 helyett 58 utca ill. tér ingatlanhasználói számára tilalmazza a hulladék égetéssel történő megsemmisítését.
A levegővédelmét szolgálja a Nyugat – dunántúli Hul-ladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által meg-valósított program keretében beszerzett komposztáló ládák lakosság számára történő ingyenes biztosítása. Kőszeg város lakossága 1651 db komposztáló ládát ve-hetett át.

h) Helyi közlekedésszervezés
A város jó színvonalú közlekedéséhez jó állapotú utak-ra, megfelelő számú parkolóra, jó tömegközlekedésre, és a megváltozott igényekhez igazodó forgalmi rendre lenne szükség.
Az utak állapotának javítása a lehetőségek függvényé-ben folyamatos, pályázatok hiányában azonban egyre kevésbé fenntartható.
A belvárosban fizetőparkoló rendszer működik, kisebb fennakadásokkal, de jól üzemel.
A központi szabályozásnak megfelelően Kőszeg város-ában is biztosításra került a mobilparkolás, melynek megfelelően a Képviselő – testület módosította a par-kolási rendről szóló 5/2001.(IV.1.) önkormányzati ren-deletét.
A megvalósítani tervezett Kraft projekt a város tömeg-közlekedésének csomópontjait is érintheti, mely gyöke-res változást jelenthet.

A környezetvédelmi szempontok érvényesülése a köz-lekedés terén a környező lakott területek kerékpárutak-kal való összeköttetésével valósulhatna meg, azonban ez egyenlőre nem megoldott.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a beszámoló el-fogadására.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtár-gyalta, a határozati javaslatot egyhangúlag elfogadásra ajánlja.


Kőszeg, 2014. november 20.

A polgármester nevében és megbízásából:

Rimányi Krisztina s. k
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető




HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a „Jelentés a város környezeti állapotáról - 2014” című beszámolót, és elrendeli annak közzétételét a város lakosainak és szervezeteinek tájékoztatása céljából.

Határidő: azonnal
Felelős: Huber László polgármester