2019. Május 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosítása (IV. negyedév).
2. - Kőszeg Város Önkormányzata 2018. évi költségvetésének teljesítéséről szóló önkormányzati rendelet (zárszámadás) megalkotása.
3. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosítása – végső elfogadás.
4. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 8. sz. módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala.
5. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. éves beszámolója, mérlegbeszámoló.
6. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. felügyelő bizottságába tag választása.
7. - A Szociális Gondozási Központ 2018. évi szakmai munkájáról szóló beszámoló.
8. - Velem községi Önkormányzattal kötött feladatellátási szerződések megszüntetése és a Kőszegi Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása.
9. - Beszámoló a 2018. évi gyermekvédelmi munkáról.
10. - Kőszeg Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodák létszámának a meghatározása.
11. - Dr. Hang Dóra feladatellátási szerződésének módosítása.
12. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámával kapcsolatos döntés meghozatala és a közös hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
13. - Útfelújítási pályázat benyújtása.
14. - A Szőlőtermelők és Borértékesítők Szövetkezetével kötendő haszonbérleti szerződés kötése a 7794 hrsz-ú ingatlanra vonatkozóan.
15. - A Kőszeg, Jurisics tér 8. sz. ingatlan állami tulajdonban lévő részének önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatos döntés meghozatala.
16. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás kérelme.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
18. - Egy mappában a 2019. május 30-i képviselő-testületi ülés anyagai.
8. napirendi pont:
Velem községi Önkormányzattal kötött feladatellátási szerződések megszüntetése és a Kőszegi Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

I.

Velem községi Önkormányzat kezdeményezte a közte és Kőszeg Város Önkormányzata között 2016. november 18-án a házi segítségnyújtás, valamint az étkeztetés mint szociális alapszolgáltatás biztosítása és működtetése tárgyában kötött feladat-ellátási szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetését 2019. június 30. napjával.

A kérelem indoka, hogy 2019. július 1-jétől a nemescsói Társult Evangélikus Egyházközséggel szeretnék megszervezni a házi segítségnyújtás, valamint az étkeztetés ellátást.

A feladat-ellátási szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetésének nincsen akadálya. Az önkormányzatok egymás felé teljes körűen elszámoltak.

II.

Amennyiben a T. Képviselő-testület hozzájárul a feladat-ellátási szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez, úgy a Kőszegi Szociális Gondozási Központ Alapító Okiratát ennek megfelelően szükséges módosítani 2019. július 1-jei hatállyal. A változás hatálya 2019. július 1., ehhez azonban az kell, hogy a testület által elfogadott módosító és egységes szerkezetű alapító okiratokat a Magyar Államkincstárba még 2019 júniusában be tudjuk nyújtani.

Ezzel egyidejűleg az alapító okiratban szükséges javítani a szociális étkeztetés kormányzati funkció megnevezést szociális étkeztetés szociális konyhán megnevezésre tekintettel arra, hogy a kormányzati funkciók, államháztartási szakfeladatok és szakágazatok osztályozási rendjéről szóló 68/2013. (XII. 29.) NGM rendelet 2019. január 1-jével megváltozott.

Fent leírtak alapján készítettük el a Kőszegi Szociális Gondozási Központ módosító és az egységes szerkezetű alapító okiratát, melyeket csatoltam az előterjesztéshez.

Az előterjesztést a Pénzügyi Bizottság és a Humánerőforrás Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Fentiekre tekintettel kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjenek.


Kőszeg, 2019. május 24.


A polgármester nevében:


Mezei Virág s.k.
igazgatási és építéshatósági osztályvezető





HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul a Kőszeg Város Önkormányzata és Velem községi Önkormányzat között 2016. november 18-án, a házi segítségnyújtás mint szociális alapszolgáltatás biztosítása és működtetése tárgyában kötött feladat-ellátási szerződés 2019. június 30. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez, és felhatalmazza Huber László polgármestert a melléklet szerinti szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul a Kőszeg Város Önkormányzata és Velem községi Önkormányzat között 2016. november 18-án, az étkeztetés mint szociális alapszolgáltatás biztosítása és működtetése tárgyában kötött feladat-ellátási szerződés 2019. június 30. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez, és felhatalmazza Huber László polgármestert a melléklet szerinti szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Szociális Gondozási Központ alapító okiratának K/1884-2/2019. számú Módosító Okiratát, valamint a K/1884-3/2019. számú egységes szerkezetben lévő Alapító Okiratát a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja.

Felelős a Magyar Államkincstár felé történő továbbításért: dr. Zalán Gábor jegyző
Határidő: az 1. pontban szereplő szerződés aláírását követően azonnal

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)