2019. Május 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosítása (IV. negyedév).
2. - Kőszeg Város Önkormányzata 2018. évi költségvetésének teljesítéséről szóló önkormányzati rendelet (zárszámadás) megalkotása.
3. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosítása – végső elfogadás.
4. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 8. sz. módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala.
5. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. éves beszámolója, mérlegbeszámoló.
6. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. felügyelő bizottságába tag választása.
7. - A Szociális Gondozási Központ 2018. évi szakmai munkájáról szóló beszámoló.
8. - Velem községi Önkormányzattal kötött feladatellátási szerződések megszüntetése és a Kőszegi Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása.
9. - Beszámoló a 2018. évi gyermekvédelmi munkáról.
10. - Kőszeg Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodák létszámának a meghatározása.
11. - Dr. Hang Dóra feladatellátási szerződésének módosítása.
12. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámával kapcsolatos döntés meghozatala és a közös hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
13. - Útfelújítási pályázat benyújtása.
14. - A Szőlőtermelők és Borértékesítők Szövetkezetével kötendő haszonbérleti szerződés kötése a 7794 hrsz-ú ingatlanra vonatkozóan.
15. - A Kőszeg, Jurisics tér 8. sz. ingatlan állami tulajdonban lévő részének önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatos döntés meghozatala.
16. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás kérelme.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
18. - Egy mappában a 2019. május 30-i képviselő-testületi ülés anyagai.
4. napirendi pont:
Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 8. sz. módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!
Kőszeg Város Önkormányzata a tulajdonát képező Gábor Áron-Forintos Mátyás-Deák Ferenc utcákkal határolt tömb fejlesztését tervezi 2019-ben, ezért Polgármester Úr kezdeményezte a területre vonatkozó Rendezési Tervben szereplő övezeti előírások felülvizsgálatát.
Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzata szerint 16 m-es szélességgel kiszabályozot 2975/103 Hrsz-ú utca keleti oldala jelenleg Vt övezetbe tartozik, míg a nyugati tömb Vi övezeti besorolású.
Ez a terület Kőszeg központjához közel, frekventált helyen fekszik, ezért indokoltnak tűnik az igény új lakóterület kialakítására.
Kőszeg Város területén az ország többi városához hasonlóan jelentősen megnőtt a kereslet új lakóterületek, illetve lakások vásárlása iránt.
Ezek a területek Kőszeg Város tulajdonában vannak, így a fejlesztést komplexen szükséges kezelni. Ennek az első lépcsőfoka a Rendezési Terv módosítása, amely megteremti a lehetőséget a tömbben egységes lakóterület kialakítására.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. február 14-i ülésén 20/2019. (II. 14.) számú határozatával kiemelt fejlesztési területté nyilvánította „a tulajdonát képező, Gábor Áron-Forintos Mátyás-Deák Ferenc utcákkal határolt tömbböt, annak érdekében, hogy a tervezett fejlesztések költséghatékony megvalósítása érdekében a rendezési terv szükséges módosítása elvégzésre kerülhessen.”
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ugyanazon ülésén 21/2019. (II. 14.) számú határozatával határozott arról is, hogy „a polgármester a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 42. §-ának megfelelő tárgyalásos eljárás során készíttesse el a településrendezési eszköz módosítását a Gábor Áron-Forintos Mátyás-Deák Ferenc utcákkal határolt tömb vonatkozásában, és a kidolgozott tervet elfogadásra terjessze a Képviselő-testület elé.
Ezen képviselő-testületi határozatok alapján a Települési eszköz módosítására az Önkormányzat 2019 áprilisában a Vasi A+B építész Irodával kötött szerződést, amely iroda képviseletében Takács András építészmérnök, településtervező készíti a terveket.
A Kormány rendelet 42§. (1) bekezdése szerint „Tárgyalásos eljárás esetén a polgármester a településrendezési eszköz tervezetét a végső szakmai véleményezési szakasz kezdeményezése előtt véleményezteti a partnerekkel a 29/A.§ szerint. A polgármester a beérkezett véleményeket ismerteti a képviselő -testülettel, amelyek elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a képviselő-testület dönt. A vélemény el nem fogadása esetén a döntést indokolni kell. A partnerségi egyeztetés ezt követően a döntés dokumentálásával lezárul.”

A Korm. rendelet fenti paragrafusának, valamint Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő- testülete 110/2017. (VI. 29.) képviselő-testületi határozatával elfogadott, a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő Partnerségi Egyeztetés Szabályzatának megfelelően, a településrendezési eszköz módosításának tárgyában 2019. 05. 15-én Kőszeg, Jurisics vár KÖSZ házban lakossági fórumot tartottunk. A lakossági fórumon a bemutattam az elkészült terveket, amelyhez a megjelentek részéről észrevétel nem érkezett. A lakossági fórumon jelenléti ív készült, valamint az elhangzottak jegyzőkönyvben rögzítésre kerültek (mellékletként csatolva).
A Partnerségi Egyeztetés Szabályzatának megfelelően, illetve a Korm. rendelet 29/A. § (7) bekezdés b) pontja alapján a partnerek a lakossági fórumtól számított 8 napon belül írásban is tehettek észrevételeket, de ilyen a megadott címre a megjelölt határidőig nem érkezett.
Ahhoz, hogy a településrendezési eszköz tervezetével a polgármester a korm. rendelet 42§. (2) bekezdése alapján a végső szakmai véleményezési szakasz lefolytatását kezdeményezhesse az állami főépítészi jogkörben eljáró megyei kormányhivatalnál, a képviselő-testületnek határozattal kell dönteni a partnerségi egyeztetés lezárásáról.

Az előterjesztést megtárgyalta a városfejlesztési bizottság és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

Tisztelt Képviselő-testület!
Kérem, hogy az előterjesztést megtárgyalni, az előterjesztéshez csatolt határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen.

Kőszeg, 2019. május 24.

A polgármester nevében:

Bertók Sándor s.k.
Kőszeg Város Főépítésze


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)


HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tudomásul veszi, hogy a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 42. §-ának megfelelő tárgyalásos eljárás során a Gábor Áron-Forintos Mátyás-Deák Ferenc utcákkal határolt tömb vonatkozásában készített településrendezési eszköz módosításának tervezete lakossági fórumon ismertetésre került, észrevétel a tervezettel kapcsolatban nem érkezett.
Egyúttal felkéri a polgármestert, hogy a fenti Korm. rendelet 42§. (2) bekezdése alapján a végső szakmai véleményezési szakasz lefolytatását kezdeményezze az állami főépítészi jogkörben eljáró megyei kormányhivatalnál, és az elkészült településrendezési eszközt elfogadásra terjessze a Képviselő-testület elé.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 2019. augusztus 29-i képviselő-testületi ülés