2019. Május 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosítása (IV. negyedév).
2. - Kőszeg Város Önkormányzata 2018. évi költségvetésének teljesítéséről szóló önkormányzati rendelet (zárszámadás) megalkotása.
3. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosítása – végső elfogadás.
4. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 8. sz. módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala.
5. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. éves beszámolója, mérlegbeszámoló.
6. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. felügyelő bizottságába tag választása.
7. - A Szociális Gondozási Központ 2018. évi szakmai munkájáról szóló beszámoló.
8. - Velem községi Önkormányzattal kötött feladatellátási szerződések megszüntetése és a Kőszegi Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása.
9. - Beszámoló a 2018. évi gyermekvédelmi munkáról.
10. - Kőszeg Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodák létszámának a meghatározása.
11. - Dr. Hang Dóra feladatellátási szerződésének módosítása.
12. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámával kapcsolatos döntés meghozatala és a közös hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
13. - Útfelújítási pályázat benyújtása.
14. - A Szőlőtermelők és Borértékesítők Szövetkezetével kötendő haszonbérleti szerződés kötése a 7794 hrsz-ú ingatlanra vonatkozóan.
15. - A Kőszeg, Jurisics tér 8. sz. ingatlan állami tulajdonban lévő részének önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatos döntés meghozatala.
16. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás kérelme.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
18. - Egy mappában a 2019. május 30-i képviselő-testületi ülés anyagai.
12. napirendi pont:
A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámával kapcsolatos döntés meghozatala és a közös hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 111/2017. (VI.29.) számú határozatával 2017. június 1. napjától elrendelte a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámának 2 fővel – legfeljebb 2019. december 31. napjáig tartó határozott időre – történő megemelését, az elnyert TOP projektek projektmenedzsmentre fordítható keret terhére.
Az eddig elnyert pályázatok megvalósításához, illetve a kapcsolódó feladatok elvégzéséhez továbbra is szükség lenne a 2 fő köztisztviselőre. A 2 fő foglalkoztatásának kiadásaira a nyertes TOP-os projektek 2020. december 31. napjáig fedezetet biztosítanak, így ezen személyi bérek a fenti projektekből elszámolhatók.

A fenitek alapján kérem a Képviselő-testületet, hogy járuljon hozzá a 111/2017. (VI.29.) képviselő-testületi határozat módosításához oly módon, hogy a 2017. június 1. napjától elrendelt Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámának 2 fővel történő emelését legfeljebb 2020. december 31. napjáig tartó határozott időre engedélyezni szíveskedjen. A Képviselő-testület jóváhagyó döntése a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámának további emelését ez esetben nem vonja maga után.
A leírtakon túl tájékoztatom a tisztelt Képviselő-testületet, hogy a gyermekétkeztetésre kapott normatíva fedezetet nyújt Kőszeg Város Önkormányzatát terhelő gyermekétkeztetési kiadások fedezetére úgy, hogy ezen normatíván számoljuk még el a Pénzügyi és Gazdálkodási Osztály e feladattal foglalkozó köztisztviselőjének teljes éves bérét és járulékát. Több éve már jelentős összegű fel nem használt normatívát utalunk vissza az államnak, ezért kérem a Képviselő-testületet, hogy e feladat elvégzésére engedélyezzen 1 fő létszámbővítést a Hivatalnál, tekintettel arra, hogy a feladat nagysága, és az ezzel járó megnövekedett adminisztrációs terhek ezt indokolttá teszik, és ezzel egyidejűleg az e feladattal foglalkozó kolléganő helyettesítése is megoldódna. Ez pénzügyi szempontból többlet költséget nem jelentene az Önkormányzatnak, mivel a feladatra kapott normatíva fedezetet nyújtana mindkét fő teljes bérére és járulékára.
Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag elfogadásra ajánlja.
Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatokról dönteni szíveskedjék.

Kőszeg, 2019. május 24.


Dr. Zalán Gábor s. k.
jegyző





I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 111/2017. (VI.29.) határozata 1. pontját az alábbiak szerint módosítja:
1. „Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli 2017. június 1. napjától a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámának 2 fővel – legfeljebb 2020. december 31. napjáig határozott időre – történő megemelését az elnyert TOP projektek projektmenedzsmentre fordítható kerete terhére.”


II. HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli 2019. július 1. napjától a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámának 1 fővel – határozatlan időre - történő megemelését a gyermekétkeztetés támogatására kapott keret terhére.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Bozsok községi Önkormányzattal és a Velem községi Önkormányzattal kötendő, a Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítását jóváhagyja a melléklet szerinti tartalommal. A képviselő-testület felhatalmazza Huber László polgármestert a megállapodás aláírására.

Felelős: 2. pontért Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.

Melléklet

KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL LÉTREHOZÁSÁRÓL SZÓLÓ
MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete,
(székhely: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., képviseletében: Huber László polgármester)
Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testülete,
(székhely: 9727 Bozsok, Rákóczi utca 142., képviseletében: Darabos Béla polgármester),
Velem községi Önkormányzat Képviselő-testülete,
(székhely: 9726 Velem, Rákóczi utca 73., képviseletében: Szél Józsefné polgármester),
a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló Megállapodást 3.3.1. pontját az alábbiak szerint módosítják:

„3.3.1. A közös önkormányzati hivatal létszáma 2019. július 1-től: 56 fő.”

Jelen megállapodást, annak elolvasását, tartalmának megismerését és megértését követően az önkormányzatok képviselő-testületei képviseletében eljáró polgármesterek a képviselt önkormányzat akaratával mindenben megegyezően, annak nevében helybenhagyólag, saját kezű aláírással látják el.


Bozsok, 2019. ……… Velem, 2019. ………

Darabos Béla Szél Józsefné
polgármester polgármester
Bozsok községi Önkormányzat Velem községi Önkormányzat


Kőszeg, 2019. ….…..

Huber László
polgármester
Kőszeg Város Önkormányzata