2017. November 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - A 2017. évi költségvetésről szóló 1/2017. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló a 2017. évi költségvetés III. negyedévi teljesítéséről.
2. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Tájékoztató Kőszeg és térsége foglalkoztatási helyzetéről.
5. - A településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
6. - Kőszeg Város Települési Arculati Kézikönyvének jóváhagyása.
7. - Kőszeg város településrendezési eszközeinek V. módosítása (Déli városrész közlekedésfejlesztése c. projekt részét képező Pogányi út és a Gábor Áron utca csatlakozás) - végső elfogadás.
8. - A 87-es főút Kőszeg-B61a Rattersdorf (Rőtfalva) összeköttetés megvalósítása érdekében a településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala.
9. - A Kőszeg 0117/3 hrsz-ú ingatlan (napelempark) vonatkozásában a településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala.
10. - Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetésével kapcsolatos döntések meghozatala.
11. - A tervezett napelemparkkal kapcsolatos döntések meghozatala.
12.a - Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos feladatok ellátásáról szóló megállapodás jóváhagyására.
12.b - A hulladékgazdálkodás jövőbeni ellátásával kapcsolatos javaslat megtárgyalása.
13.a - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelet módosítása.
13.b - Beszámoló a fizető parkolók működéséről.
14. - Parkolók kialakítása a Kiss János lakótelepen.
15. - 9 személyes mikrobusz vásárlása.
16. - A TOP-5.1.3-16 kódszámú, „ Otthonunk Kőszeg-hegyalja - a helyi identitás erősítése közösségfejlesztési módszerekkel” c. pályázat benyújtása.
17. - Krizmanich István megbízási szerződése.
18. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának a kinevezése.
19. - Vagyonügy: Megüresedett önkormányzati bérlakások hasznosítása (Rohonci u. 46/B., Pék u. 19. fsz. 2.).
20. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
21. - Egy mappában a 2017. november 30-i képviselő-testületi ülés anyagai.
22. - Rendkívüli előterjesztés: a helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása
23. - Rendkívüli előterjesztés: Kőszegi tanuló támogatása az Arany János Tehetséggondozó Programban.
7. napirendi pont:
Kőszeg város településrendezési eszközeinek V. módosítása (Déli városrész közlekedésfejlesztése c. projekt részét képező Pogányi út és a Gábor Áron utca csatlakozás) - végső elfogadás.

Tisztelt Képviselő-testület!
Kőszeg Város Önkormányzatának „Kőszeg Déli Városrészének Közlekedésfejlesztése” címen - TOP-3.1.1-15-VS1-2016-00001 - benyújtott pályázata 2017. május 1-én pozitív támogatási döntésben részesült.
Kőszeg és térségének fenntartható közlekedésfejlesztési terve már korábban meghatározásra került az Önkormányzat Integrált Településfejlesztési Stratégiájában, illetve Vas Megye Integrált Területi Programjában. A projekt célja Kőszeg déli városrészének közlekedésfejlesztése, a településrész közlekedési úthálózatának kerékpárosbaráttá alakítása kerékpárforgalmi létesítmények kijelölésével, építésével, valamint utak felújításával, tehermentesítésével és biztonságossá tételével. A tevékenységek a Pogányi utat, a Gábor Áron, a Forintos Mátyás és a Rákóczi Ferenc utcát érintik.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. augusztus 31-i ülésén kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a „Kőszeg déli Városrész Közlekedésfejlesztése” című TOP-3.1.1-15-VS1-2016-00001 számú projekt részét képező Pogányi út és a Gábor Áron utca csatlakozás környezetét abból a célból, hogy a támogatást nyert pályázat sikeres és költséghatékony megvalósítása érdekében a településrendezési eszköz szükséges módosítása elvégzésre kerülhessen.
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ugyanazon ülésén határozott arról is, hogy a polgármester a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm.rendelet) 42. §-ának megfelelő tárgyalásos eljárás során készíttesse el a településrendezési eszköz módosítását, és a kidolgozott tervet elfogadásra terjessze a Képviselő-testület elé.
Ezen képviselő-testületi határozatok alapján a településrendezési eszköz módosítására az Önkormányzat 2017 szeptemberében a Vasi A+B építész Irodával kötött szerződést, amely iroda képviseletében Takács András építészmérnök, településtervező készítette a terveket.
A Korm.rendelet 42. § (1) bekezdése szerint a polgármester a végső szakmai véleményezési szakasz előtt a településrendezési eszköz tervezetét véleményeztette a partnerekkel, Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő- testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő Partnerségi Egyeztetés Szabályzatáról szóló 110/2017. (VI. 29.) képviselő-testületi határozatának megfelelően.
A településrendezési eszköz módosításának tárgyában 2017. 10. 17.-én Kőszeg, Jurisics vár KÖSZ házban lakossági fórumot tartottunk. A lakossági fórumon jelenléti ív készült, valamint az elhangzottak jegyzőkönyvben rögzítésre kerültek. A partnerségi egyeztetés lezárásáról a képviselő- testület 2017. október 26-i ülésén határozatot fogadott el, majd felkérte a polgármestert, hogy a Korm. rendelet 42. § (2) bekezdése alapján a végső szakmai véleményezési szakasz lefolytatását kezdeményezze az állami főépítészi jogkörben eljáró megyei kormányhivatalnál, és az elkészült településrendezési eszközt elfogadásra terjessze a Képviselő-testület elé.
A benyújtott módosító anyagok alapján Csermelyi Andrea állami főépítész a Korm. rendelet 42. § (3) bekezdése alapján egyeztető tárgyalást hívott össze 2017. november 14. napjára, amely egyeztető tárgyalásról jegyzőkönyv készült, amelyet az előterjesztéshez csatoltunk.
Az állami főépítészi jogkörben eljáró megyei kormányhivatal nevében az állami főépítész záró szakmai véleményét a Korm. rendelet 42. § (6) bekezdése alapján 2017. november 14-én kiadta, amely vélemény az alábbi:
„A tárgyi dokumentáció képviselő-testület elé terjesztéséhez - a VA/KMBK-ÁF/458-14/2017. számú jegyzőkönyvbe foglalt javaslatok, észrevételek figyelembe vétele, végrehajtása mellett - hozzájárulok.
A záró véleményemet és a partnerségi egyeztetésről felvett jegyzőkönyvet, valamint a megküldött véleményeket a döntésre jogosult testülettel ismertetni kell.”
Az állami főépítész asszony záró véleményét az előterjesztéshez csatoltuk.
A képviselő-testület által elfogadott Településrendezési Eszköz a Korm. rendelet. 43.§ (1) bekezdés c) pontja alapján az elfogadást követő napon lép hatályba.
A Polgármester Úr a Kormányrendelet 43.§ (2) bekezdésében rögzített felhatalmazás alapján az elfogadott Településrendezési Eszközöket – az elfogadásról szóló jegyzőkönyvvel együtt - a Képviselő-testületi döntést követő 15 napon belül megküldi az állami főépítésznek és az eljárásban részt vevő összes államigazgatási szervnek vagy az elektronikus úton hitelesített dokumentumok elérését biztosítva 15 napon belül értesíti az állami főépítészt és az eljárásban részt vevő összes államigazgatási szervet annak elérési lehetőségéről.
Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 8.§ (4) bekezdés a) pontja szerint a Polgármester Úr gondoskodik a Településrendezési Eszközök jelen módosításának nyilvánosságáról.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság, valamint a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta és mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.


Tisztelt Képviselő-testület!

Kérem, hogy az előterjesztését megtárgyalni, az előterjesztéshez csatolt rendeletet-tervezetet és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen.


Kőszeg, 2017. november 23.


A polgármester nevében:

Bertók Sándor s.k.
Kőszeg Város Főépítésze







HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - az Állami Főépítész záró szakmai véleményének megismerése után - Kőszeg Város Településszerkezeti Tervének V. módosítását az alábbi tartalommal elfogadja.

(lsd. a letölthető formátumban.)

Felelős: Huber László polgármester és Bertók Sándor főépítész
Határidő: 2017. november 30. napját követő 15 napon belül  


Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének
……./2017. (……..) önkormányzati rendelete
Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2014. (X. 3.)
önkormányzati rendelet módosításáról

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62.§ (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 13.§ (1) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 8.§ (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró szervek véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1.§


A Rendelet 1. mellékletének 11-es tervlapja e rendelet 1. melléklete szerint módosul.

2.§


Ez a rendelet a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.


Kőszeg, 2017. november 30.





Dr. Zalán Gábor s. k. Huber László s. k.
jegyző polgármester




1. melléklet a …./2017. (…….) önkormányzati rendelethez

(A 11. tervlap módosítását, továbbá valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)