2017. November 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - A 2017. évi költségvetésről szóló 1/2017. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló a 2017. évi költségvetés III. negyedévi teljesítéséről.
2. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Tájékoztató Kőszeg és térsége foglalkoztatási helyzetéről.
5. - A településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
6. - Kőszeg Város Települési Arculati Kézikönyvének jóváhagyása.
7. - Kőszeg város településrendezési eszközeinek V. módosítása (Déli városrész közlekedésfejlesztése c. projekt részét képező Pogányi út és a Gábor Áron utca csatlakozás) - végső elfogadás.
8. - A 87-es főút Kőszeg-B61a Rattersdorf (Rőtfalva) összeköttetés megvalósítása érdekében a településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala.
9. - A Kőszeg 0117/3 hrsz-ú ingatlan (napelempark) vonatkozásában a településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala.
10. - Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetésével kapcsolatos döntések meghozatala.
11. - A tervezett napelemparkkal kapcsolatos döntések meghozatala.
12.a - Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos feladatok ellátásáról szóló megállapodás jóváhagyására.
12.b - A hulladékgazdálkodás jövőbeni ellátásával kapcsolatos javaslat megtárgyalása.
13.a - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelet módosítása.
13.b - Beszámoló a fizető parkolók működéséről.
14. - Parkolók kialakítása a Kiss János lakótelepen.
15. - 9 személyes mikrobusz vásárlása.
16. - A TOP-5.1.3-16 kódszámú, „ Otthonunk Kőszeg-hegyalja - a helyi identitás erősítése közösségfejlesztési módszerekkel” c. pályázat benyújtása.
17. - Krizmanich István megbízási szerződése.
18. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának a kinevezése.
19. - Vagyonügy: Megüresedett önkormányzati bérlakások hasznosítása (Rohonci u. 46/B., Pék u. 19. fsz. 2.).
20. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
21. - Egy mappában a 2017. november 30-i képviselő-testületi ülés anyagai.
22. - Rendkívüli előterjesztés: a helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása
23. - Rendkívüli előterjesztés: Kőszegi tanuló támogatása az Arany János Tehetséggondozó Programban.
15. napirendi pont:
9 személyes mikrobusz vásárlása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017. szeptember 28-i ülésen, a 174/2017. (IX.28.) képviselő-testületi határozata 2. pontjában foglaltak alapján hozzájárult Kőszeg Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) és a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) számára egy 9 személyes mikrobusz vásárlásához. Ennek érdekében elrendelte, az önkormányzat költségvetéséről szóló 1/2017. (II.15.) számú önkormányzati rendelet felhalmozási kiadásokat tartalmazó 5. mellékletében a Vasivíz vagyon értékeltetésére betervezett 5 M Ft előirányzat átcsoportosítását, továbbá a döntés arra vonatkozóan is rendelkezett, hogy a vásárlás előtt át kell tekinteni, hogy esetleg más, kedvezőbb konstrukció (pld. lízingelés) választása nem előnyösebb-e az Önkormányzat számára.
A lízingelést, mint kedvezőbb alternatívát elvetettük, mivel Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 3. § (1) bekezdés d) pontjában foglaltak alapján a pénzügyi lízing adósságot keletkeztető ügyletnek minősül, és ezért az Önkormányzat érvényesen kizárólag a Kormány előzetes hozzájárulásával köthet ilyen adósságot keletkeztető ügyletet.
Megtekintettünk fiatalabb, használt 9 személyes kisbuszt, melynek azonban a műszaki állapota nem volt megfelelő.
Ezt követően árajánlatokat kértünk be márkakereskedésektől. Optimális esetben, kedvezményekkel már 7,5 M Ft-ért elhozható egy új 9 személyes mikrobusz.
Mivel a Képviselő-testület erre a célra már megszavazott és átcsoportosított 5M Ft-ot, ezért azzal a javaslattal szeretnénk élni, hogy a fiatalabb, használt kisbusz helyette célszerűbb lenne egy új kisbusz vásárlására fordítani nevezett összeget.
Az 5 M Ft fedezetet nyújtana az előlegszámla kiegyenlítésére, a fennmaradó 2,5 M Ft-ot pedig a Képviselő-testület jóváhagyó döntése esetén a 2018. évi költségvetésbe lehetne tervezni, így a jövő év elején az Önkormányzat tulajdonába kerülhetne egy új 9 személyes kisbusz.
A másik Reanult Trafic kisbusz pedig ahogy arról már a korábbiakban szó volt továbbra is használható lenne közösségi célokra, a civil szervezetek rendelkezésére lehetne - szabályozott keretek között – bocsátani, elősegítve ezzel is az Önkormányzat és a városban működő kiemelkedő tevékenységet végző civil szervezetek közötti együttműködést.
Fent leírtak alapján azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulunk a Képviselő-testület felé, hogy továbbra is támogassa az Önkormányzat és a Hivatal számára egy 9 személyes kisbusz vásárlását, járuljon hozzá azon javaslatunkhoz, hogy az erre a célra átcsoportosított 5 M Ft-ot egy új kisbusz vásárlására fordítsuk, és annak érdekében, hogy a fennmaradó összeg fedezete is biztosított legyen, tervezzen be a 2018. évi költségvetésbe 2,5 M Ft-ot.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatról dönteni szíveskedjék.
Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2017. november 23.

A polgármester nevében:


Dr. Zalán Gábor s. k.
jegyző






HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy a 174/2017. (IX.28.) képviselő-testületi határozat 2. pontjában foglaltak alapján átcsoportosított 5 M Ft előirányzatot Kőszeg Város Önkormányzata egy új 9 személyes mikrobusz vásárlására fordítsa, és egyúttal elrendeli a vételár fennmaradó részének fedezetét 2,5 M Ft összegnek a beépítését a 2018. évi költségvetésbe.
Felelős: Huber László polgármester
Határidők: azonnal