2017. November 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - A 2017. évi költségvetésről szóló 1/2017. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló a 2017. évi költségvetés III. negyedévi teljesítéséről.
2. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Tájékoztató Kőszeg és térsége foglalkoztatási helyzetéről.
5. - A településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
6. - Kőszeg Város Települési Arculati Kézikönyvének jóváhagyása.
7. - Kőszeg város településrendezési eszközeinek V. módosítása (Déli városrész közlekedésfejlesztése c. projekt részét képező Pogányi út és a Gábor Áron utca csatlakozás) - végső elfogadás.
8. - A 87-es főút Kőszeg-B61a Rattersdorf (Rőtfalva) összeköttetés megvalósítása érdekében a településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala.
9. - A Kőszeg 0117/3 hrsz-ú ingatlan (napelempark) vonatkozásában a településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala.
10. - Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetésével kapcsolatos döntések meghozatala.
11. - A tervezett napelemparkkal kapcsolatos döntések meghozatala.
12.a - Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos feladatok ellátásáról szóló megállapodás jóváhagyására.
12.b - A hulladékgazdálkodás jövőbeni ellátásával kapcsolatos javaslat megtárgyalása.
13.a - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelet módosítása.
13.b - Beszámoló a fizető parkolók működéséről.
14. - Parkolók kialakítása a Kiss János lakótelepen.
15. - 9 személyes mikrobusz vásárlása.
16. - A TOP-5.1.3-16 kódszámú, „ Otthonunk Kőszeg-hegyalja - a helyi identitás erősítése közösségfejlesztési módszerekkel” c. pályázat benyújtása.
17. - Krizmanich István megbízási szerződése.
18. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának a kinevezése.
19. - Vagyonügy: Megüresedett önkormányzati bérlakások hasznosítása (Rohonci u. 46/B., Pék u. 19. fsz. 2.).
20. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
21. - Egy mappában a 2017. november 30-i képviselő-testületi ülés anyagai.
22. - Rendkívüli előterjesztés: a helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása
23. - Rendkívüli előterjesztés: Kőszegi tanuló támogatása az Arany János Tehetséggondozó Programban.
20. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

(A képviselő-testület 2017. november 30-i ülésére.)



Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A képviselő-testület 7/2017. (I. 26.) határozatával jóváhagyott 2017. évi munkaterve értelmében a november 30-i ülésre volt tervezve „Az önkormányzati bérlakásokról szóló rendelet felülvizsgálata, javaslat a lakbérek mértékére.” c. napirendi pont megtárgyalása. Ezzel kapcsolatban Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető jelenti:
Az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjáról szóló 13/2006. (IV. 20.) önkormányzati rendelet 5. § (4) bekezdése előírja az ingatlankezelőnek, hogy minden évben tegyen javaslatot az alaplakbérek megállapítására. Kovács István a 8978-1/2017. számon érkeztetett levelében jelezte, hogy a lakbérek emelését 2018. évre nem javasolja, azok mértékét változatlan formában kéri hagyni, ezért a fenti rendelet módosítása nem lett előterjesztve sem.

A képviselő-testület a 173/2017. (IX. 28.) határozatával felkérte Huber László polgármestert, hogy a központi orvosi ügyelet ellátására vonatkozó beszerzési eljárást Kőszeg Város Önkormányzatának Beszerzési Szabályzata alapján folytassa le, egyidejűleg elrendelte a szolgáltatás tejesítését biztosító fedezet 2018. évi költségvetésbe történő beépítését.
A határozatra jelenti Mezei Virág az igazgatási és építéshatósági osztály vezetője, hogy a központi orvosi ügyeleti szolgáltatás ellátásának beszerzésére vonatkozó ajánlattételi eljárás lezárult. A három érvényes ajánlat közül a Pusztai Eü. Bt. ajánlata került kiválasztásra. Az önkormányzat velük köt a 2018.01.01-2018.12.31. közötti időtartamra megbízási szerződést a feladatra.

A 168/2017. (IX. 28.) határozattal a képviselő-testület támogatta a Kőszegi Futball Clubnak a Magyar Labdarúgó Szövetség Telephely Korszerűsítési Programja keretében meghirdetett pályázatán történő részvételét, valamint a pályázathoz szükséges 1.466.850,- Ft önerőt az önkormányzat 2018. évi költségvetésében biztosította azzal, hogy a fenti beruházással kapcsolatos minden egyéb felmerülő költséget az Egyesület köteles vállalni.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, hogy a tulajdonosi hozzájárulás kiadásra került, a jövő évi költségvetésbe betervezésre kerül az önerő mértéke.

A 177/2017. (IX. 28.) határozattal a képviselő-testület hozzájárulását adta a Cothec Energetikai Üzemeltető Kft. (9024 Győr, Hunyadi u. 14.) Kőszeg, Táncsics M. utcai kazánház (Kőszeg, Táncsics M. u. 2198/2. hrsz) és a Dr. Nagy László EGYMI (Kőszeg, Kiss János u. 31., 1991 hrsz) kazánháza közötti hőtávvezeték építéséhez a Vasi CAD-TERV Kft. által készített helyszínrajz I. szereplő 1. számú nyomvonalnak megfelelően.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, hogy a testületi döntés, illetve a tulajdonosi hozzájárulás megküldésre került a Cothec Kft. részére.

A képviselő-testület az októberi ülésén – a város környezeti állapotáról szóló előterjesztés tárgyalása során – határozatot hozott [188/2017. (X. 26.)] arról, hogy:
„1. …felhatalmazza Huber László polgármestert, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban kialakult súlyos likviditási és működési problémák megoldását haladéktalanul kezdeményezze a közszolgáltató, azaz a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. felé, mivel azokat a közszolgáltatási szerződés lejárta előtt, megnyugtató módon le kell rendezni.
2. Tekintettel arra, hogy az önkormányzat és az STKH Kft. között lévő, jelenleg hatályos hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés 2017. december 31. napjával lejár, a képviselő-testület felkéri Kovács István igazgatót, hogy a novemberi ülésre készítsen előterjesztést a közszolgáltatás ellátásának jövőbeni, lehetséges alternatíváiról.”
A határozatra jelenti Huber László polgármester úr, hogy az STKH Kft. igazgatója felé az ülést követően azonnal megírta fenti tárgyban készült levelét, Kovács István igazgató úr pedig a 2. pontra vonatkozóan készítette el jelen ülés napirendjén szereplő, e témakörben készített előterjesztését.

Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető jelentése alapján:

A polgármester nevében az osztály 2017. október 27. és november 28. között összesen 108 települési támogatást, továbbá 9 lakásfenntartási támogatást állapított meg.

Kőszeg, 2017. november 28.

Dr. Zalán Gábor s. k.
jegyző